Web Analytics

Будував блокпости окупантам: жителя Ізюмщини підозрюють у зраді

Правоохоронці затримали в Ізюмському районі Харківщини чоловіка, якого підозрюють у співпраці з російськими окупантами. Як стверджують у СБУ, він допомагав їм будувати блокпости та ремонтував техніку.

Затриманий — 45-річний житель з одного із сіл Ізюмського району, повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області. Слідчі кажуть, що чоловік негативно ставився до представників української влади, правоохоронців та війська.

«Він пішов допомагати російським загарбникам з першого дня окупації села. Чоловік ділився з рашистами наявними в нього матеріалами для будівництва блокпостів та інших фортифікацій: бетонними стовпами, деревиною, старими шинами. До того ж, ще й сам ці матеріали возив окупантам на одному зі своїх чотирьох тракторів», — розповіли у Службі безпеки.

Наприкінці червня чоловік повідомив окупантам, що маєток його односельця залишився без хазяїв, після чого туди заселилися російські військові. Також, кажуть у СБУ, підозрюваний допомагав загарбникам лагодити їхню техніку. Він мав навички з ремонту авто і працював вдома, де тримав потрібне приладдя.

Фото: Управління СБУ в Харківській області

За інформацією Харківської обласної прокуратури, чоловік — із села Щасливе.

Після деокупації району він залишився у селі. Згодом його затримали та оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою.


Правоохоронці скерували до суду дві справи щодо співпраці з російськими загарбниками на Харківщині. За даними прокуратури, житель Балаклії погодився очолити створений окупантами «відділ поліції», а жінка зі Стрілечої стала «дільничною інспекторкою».