Web Analytics

На Куп’янщині дев’ятеро людей поранені від обстрілів за добу — ОВА

Минулої доби, 23 лютого, російська армія обстрілювала три райони Харківщини. Є поранені, пошкоджені оселі та господарчі споруди.

Про ситуацію на Харківщині на 24 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог масовано обстрілював прикордонні населені пункти в Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах області», — зазначив він.

Вранці окупанти завдали удару по адміністративній будівлі у Дворічній на Куп’янщині, дістали поранень двоє людей. Згодом обстріляли селище знову: пошкодили автомобілі рятувальників, які розбирали завали.

У Куп'янську упродовж дня дістали поранень дві жінки, 54 і 61 року, і чоловік 43 років. У Куп'янському районі — четверо чоловіків: 49, 68, 72 та 73 років. Усіх шпиталізували.

«У Куп'янську обстрілами зруйновано чотири житлові будинки. «у районі пошкоджено будинки та господарчі споруди», — додав голова ОВА.

За добу від обстрілів спалахнули чотири пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були у Дворічанській, Вовчанській та Кіндрашівській громадах.

У Дворічній внаслідок ракетного удару горіла чотириповерхова будівля місцевої адміністрації. В інших випадках загоряння були на приватних подвір’ях.

Рятувальники також чотири рази виїжджали на перевірку після обстрілів. У Куп’янську зафіксували пошкодження шести приватних будинків та житлової п’ятиповерхівки. У Вовчанську пошкоджені 10 приватних маєтків та бібліотека, у Вовчанських Хуторах — приватний будинок.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 24 лютого 2023 року За добу з 23 по 24 лютого 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Четверг, 23 февраля 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 24 лютого, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань рф не фіксували. Окупанти обстріляли райони більш ніж 22 населених пунктів на Харківщині: Червоної Зорі, Ветеринарного, Стрілечої, Лук’янців, Вовчанських Хуторів, Землянок, Устинівки, Бологівки, Красного Першого тощо. Також — завдали авіаудару поблизу Дворічної та Огірцевого.

На Куп’янському напрямку загарбники обстріляли райони понад 20 населених пунктів — Гряниківки, Синьківки, Купянська, Табаївки та інших, завдали авіаударів неподалік Гряниківки, Котлярівки та Крохмального

«Основні зусилля ворог зараз зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили близько 100 атак противника на зазначених напрямках», — додали у Генштабі.


Попередньої доби, 22 лютого, російська армія обстрілювала чотири райони Харківщини, вдарила ракетами по Харкову.