Web Analytics

«Є колосальні руйнування»: що відомо про наслідки ракетного обстрілу по Харківщині

Вранці 16 грудня російські окупанти випустили по Харківщині 10 ракет. За попередніми даними, постраждалих немає. 

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

«Ранок у нас почався о 7:00, коли російська ворожа ракета влучила у лікарню у місті Куп'янськ. Частково зруйноване і пошкоджене інфекційне відділення, аптечний пункт тощо. Зараз там на місці працюють підрозділи ДСНС. Щодо масованого обстрілу (близько 09:00 — ред.), то у нас було декілька влучань по критичній інфраструктурі у місті Харкові, у Чугуївському районі. Зараз наслідки ми ще з'ясовуємо, наразі електроенергія по місту Харкову повністю відсутня. Частково відсутня електроенергія по області. Ми розуміємо, що частково у нас спрацювала автоматика, було відімкнення для того, щоб унеможливити ще більші пошкодження через перепади», — сказав Синєгубов.

За інформацією Харківського міського голови Ігоря Терехова, руйнування від російських обстрілів 16 грудня є колосальними.

@mediaport_ua #росіятерорист вдарила по Харківщині: #харків ♬ оригінальний звук - mediaport_ua

Він закликав містян набратися терпіння та скористатися «Пунктами Незламності», щоб підзарядити мобільні телефони. 

«Ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше відновити те, що накоїв російських агресор», — сказав Терехов у відеозверненні. 

Прокуратура Харківщини відкрила чергове кримінальне провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) військами РФ. 

«За попередніми даними, окупанти обстріляли Харківщину 10 ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ», — повідомили у прокуратурі.

За словами Синєгубова, після відбою тривоги спеціалісти оглядатимуть масштаби пошкоджень та відновлювати живлення.