Web Analytics

Від російського обстрілу на Куп'янщині загинув чоловік

Минулої доби, 5 грудня, війська РФ обстрілювали три райони Харківщини. У Куп'янському загинув чоловік, спалахнула пожежа.

Про ситуацію на Харківщині на 6 грудня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Під артилерійськими обстрілами окупантів знову Чугуївський, Харківський та Куп'янський райони», — зазначив він.

У селі Обухівка на Куп’янщині від обстрілу загинув 68-річний чоловік.

Є пошкодження приватних домоволодінь, господарчих споруд, складів.

«Добровільна евакуація з Куп'янщини у більш безпечні місця області триває. Місцева влада спільно з волонтерами евакуювала вже 217 людей, ще 68 заявок у роботі», — додав голова ОВА.

Від обстрілів за добу сталася одна пожежа, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Близько 9:00 у Куп’янську зайнялися залишки розбомблених складів приватного підприємства. Полум’я поширилося на 150 кв. м, його гасили дві години.

«Годиною раніше рятувальники  виїздили на перевірку місця ворожого обстрілу також у Куп’янську. Там пожежі не зафіксовано, проте зруйновано будівлю СТО, пошкоджено приватний будинок та дві господарчі споруди. Під час перевірки знайшли тіло загиблої людини», — додали у ДСНС. 

За добу сапери служби знешкодили 131 вибухонебезпечний предмет.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 6 грудня 2022 року За добу з 5 по 6 грудня рятувальники...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Понедельник, 5 декабря 2022 г.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області, від початку деокупації в регіоні зареєстрували вже 3469 воєнних злочинів. З них 3067 — за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв ведення війни), 344 — за ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 6 грудня, на Слобожанському напрямку окупанти продовжують утримувати свої підрозділи у прикордонних районах Бєлгородської області РФ. Обстріляли з танків, мінометів і ствольної артилерії райони Волохівки, Вільхуватки, Дворічної, Красного, Огірцевого, Стариці, Стрілечої, Тернової Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському — ведуть оборону. З танків, мінометів та артилерії били по районах Берестового, Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Піщаного, Крохмального Харківської області, Новоселівського і Стельмахівки Луганської області, а також Макіївки, Невського і Тернів на Донеччині. Для ударів у районі Котлярівки задіяли армійську авіацію.

Фото на головній (ілюстративне): ГУНП у Харківській області