Web Analytics

Від російського обстрілу в Куп’янську загорівся магазин

Минулої доби, 9 листопада, війська РФ обстрілювали три райони Харківщини. Спалахнули три пожежі. У Куп’янську шпиталізували з пораненням 36-річного чоловіка.

Про ситуацію на Харківщині на 10 листопада розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог обстрілював мирне населення міст і сіл Харківщини, що розташовані недалеко від лінії зіткнення та кордону з РФ. Зокрема були обстріляні міста Куп'янськ і Вовчанськ, селище Дворічна та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів», — сказав він.

У Вовчанську пошкоджений інфраструктурний об'єкт, у Куп'янську горів магазин.

З пораненням шпиталізували 36-річного жителя Куп'янська.

За добу від обстрілів спалахнули три пожежі, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були у Куп’янському та Чугуївському районах.

За даними рятувальників, магазин у Куп’янську загорівся від обстрілу близько 23:20. Полум’я гасили 19 вогнеборців.

«Горів дах на площі 500 кв. м. Постраждалих немає», — кажуть у ДСНС.

Сапери служби за добу знешкодили 238 вибухонебезпечних предмети.

До Куп’янська та Ізюма рятувальники привезли ще 24 тонни питної та технічної води.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 10 листопада 2022 року За добу з 9 по 10 листопада...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Среда, 9 ноября 2022 г.

За даними Головного управління Нацполіції в Харківській області, від початку деокупації в регіоні зареєстрували 2628 воєнних злочинів. З них 2321 — за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв ведення війни), 254 — за ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Правоохоронці просять повідомляти про факти смерті або поранення людей, обстріли та розкрадання майна, позбавлення волі, насильницькі дії чи катування, пограбування, незаконне заволодіння транспортом, а також про підозрілих людей, колаборантів, вербувальників, корегувальників, спостерігачів тощо.

Звертатися можна цілодобово на гарячу лінію «102», до чергової частини ГУНП за телефоном (050) 302 20 44 або через чат-бот @Kharkiv102_bot.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на 10 листопада, минулої доби окупанти завдали 11 ракетних та 22 авіаційні удари, здійснили понад 35 обстрілів з РСЗВ. Під вогнем були понад 30 населених пунктів семи областей України.

На Слобожанському напрямку військові РФ обстрілювали з артилерії райони Григорівки, Колодязного, Стрілечої, Вовчанська, Огірцевого та Тернової.

На Куп’янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляли райони Площанки, Берестового, Стельмахівки, М’ясожарівки, Спірного, Білогорівки, Макіївки, Невського та Кислівки.


Попередньої доби, 8 листопада, російські військові обстрілювали прикордонні громади Харківщини з артилерії та мінометів. У Дворічанській громаді двох людей шпиталізували з пораненнями.