Web Analytics

Розстріл автоколони під Куп'янськом: знайшли 26-го загиблого

Правоохоронці 17 жовтня знайшли тіло 26-го загиблого внаслідок обстрілу російськими військовими цивільної автоколони під Куп'янськом наприкінці вересня. Також стало відомо, що вціліли двоє дітей. Їх вже передали родичам.

Загиблий — 19-річний юнак, кажуть у Харківській обласній прокуратурі. Слідчі знайшли його, коли перевіряли можливі шляхи відходу поранених за показами свідків.

«За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони він, поранений, пройшов близько 1,5 км та помер у посадці», — зазначили у прокуратурі.

Тіло скерували на судово-медичну експертизу.

Під час розстрілу також вдалось врятуватися двом дітям — однорічному хлопчику та п'ятирічній дівчинці. Їх батьки загинули. Дітей врятували перехожі.

«Діти у безпеці та вже передані їх рідним бабусям», — кажуть правоохоронці.

Спочатку було відомо про 24 загиблих, 12 жовтня слідчі знайшли 25-ту — 75-річну жінку.

«За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони вона проповзла близько 200 метрів у напрямку селища Куп'янськ-Вузловий та померла у посадці», — розповідали у прокуратурі.

Також виявили ймовірне місце-засідку, звідки російські військові обстріляли колону, та документи солдатів РФ.


Російські військові обстріляли колону цивільних авто неподалік Куп'янська 25 вересня. Загинули 26 людей, серед яких 13 дітей та вагітна жінка. Люди намагалися евакуюватися з-під обстрілів.

За попередніми даними правоохоронців, колону збирав місцевий автоперевізник — за 6 тис. гривень з кожної людини. Окупанти відкрили по автівках вогонь з кулемета.