Web Analytics

Опалювальний сезон у Харкові можуть розпочати пізніше

Харків готовий до старту опалювального сезону. Але, якщо погода дозволить, тепло пустять трохи пізніше, ніж планували — після 15 жовтня. 

Про плани щодо старту опалювального сезону розповів 12 жовтня в ефірі національного телемарафону Харківський міський голова Ігор Терехов.

«У Харкові опалювальний сезон хочемо розпочати 15 жовтня. Якщо погода дозволятиме, то трохи пізніше. Бо розуміємо, що треба економити енергоносії — й електрику, й газ. На жаль, не все залежить від нас. Багато залежатиме від воєнної обстановки, від того, як ми зможемо збалансувати енерго- та теплосистеми. Але настрій у нас позитивний», — сказав мер.

За рішенням виконкому Харківської міськради, тарифи на опалення та гаряче водопостачання для всіх споживачів міста — населення, бюджетних установ, релігійних організацій тощо — залишаться такими ж, як і минулої зими.

Фото: Харківська міськрада

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду, що температурні норми для опалення приміщень цієї зими зменшать.

«Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму», — заявив він.

За словами Шмигаля, нині готовність до опалювального сезону по Україні в цілому — більш ніж 90%. Підготовлені також пункти обігріву та плани евакуації — на випадок, якщо не вдасться швидко відновити критичну інфраструктуру.


У Харкові 50 будинків частково або повністю не підключатимуть до опалення через значні пошкодження від російських обстрілів.