Web Analytics

Поліція створила Telegram-бот для розслідування злочинів окупантів

Поліція просить українців повідомляти про воєнні злочини російських військових — збирає свідчення та докази. Зв'язатися з правоохоронцями можна через месенджер Telegram.

Про новий канал зв'язку із силовиками розповіли 11 жовтня у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

Слідче управління ГУНП створило Telegram-канал, де буде публікувати дані щодо російських військових і щодо скоєних злочинів. Для зворотнього зв'язку — ще й Telegram-бот.

«Якщо у вас, або в когось, кого ви знаєте, є будь-яка інформація про злочини окупантів — звертайтеся через Telegram-бот або в коментарях. З вами зв'яжеться слідчий для встановлення всіх обставин», — зазначають у ГУНП.

Можна надсилати відео, аудіозаписи, фото, інші дані про російських військових — їхні імена та прізвища, позивні тощо.

За можливості слід додати свої контакти. Якщо немає бажання називати себе, можна надіслати точний опис подій, щоб слідчі мали можливість точно встановити їх час, місце та суть.

Фото з Telegram-каналу Слідчого управління ГУНП: Facebook/Сергій Болвінов

«У слідчих вже є велика база окупантів-росіян та їх злочинів, але необхідні свідки та докази. Особливо цікавить відео та фотоматеріали», — прокоментував начальник Слідчого управління, заступник начальника ГУНП Сергій Болвінов.

Як шукати інформацію у Telegram-каналі:

  • За назвою свого населеного пункту — кнопка пошуку (у головному меню, там, де усі чати — зверху).
  • Гортати усі новини.
  • Натиснути на хештег з назвою свого населеного пункту.


Від початку деокупації Харківщини поліція зареєструвала в регіоні 1298 воєнних злочинів. З них найбільше за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни) — 1155, а також за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) — 122.