Web Analytics

Зеленський заявив про «хороші новини з Харківщини»

Президент Володимир Зеренський повідомив про успіхи Сил оборони у Харківській області. Утім, конкретні населені пункти, де працюють ЗСУ, поки не називав.

Про успіхи військових Володимир Зеленський розповів у відеозверненні 7 вересня.

«Цього тижня маємо хороші новини з Харківщини. Певно, ви всі вже бачили повідомлення щодо активності українських оборонців. І, думаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів. Це заслужена гордість, правильне відчуття», — сказав він.

Президент зазначив, що зараз ще не час називати населені пункти, куди «повертається український прапор». Але водночас подякував 25-й повітряно-десантній бригаді, 92-й окремій механізованій бригаді та 80-й десантно-штурмовій бригаді — «за хоробрість, за героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань».

Також — подякував 406-й окремій артилерійській бригаді за успішні влучання по позиціях російських окупантів на півдні України та 60-й окремій піхотній бригаді.

«Кожен успіх наших військових на тому чи іншому напрямку змінює на користь України й загальну ситуацію по всьому фронту. Що складніше окупантам, що більше в них втрат, то ліпшими будуть позиції в наших оборонців на Донбасі, то надійнішою буде оборона Запоріжжя, Миколаєва, міст Дніпропетровської області, то швидше зможемо звільнити Приазов’я та весь південь», — додав глава держави.


Військові Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна 7 вересня повідомили, що зняли з флагштока в селі Нова Гусарівка під Балаклією прапор російських окупантів. Генштаб ЗСУ повернення контролю над селом поки офіційно не підтверджував.

Фото на головній: Офіс президента