Web Analytics

Російські ракети в ніч на 27 серпня вдарили по центру Харкова

Бюро технічної інвентаризації, житлові будинки, офісні приміщення на Павлівській площі пошкоджені внаслідок ракетного обстрілу центру Харкова.   

Вибухи у Харкові пролунали о 02:04. Під час обстрілу над містом було видно два спалахи.

Ракети вдарили в землю у Київському та Основ'янському районах міста, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов

За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, від нічних ударів пошкоджена історична будівля Бюро технічної інвентарізації (будинок купця Адама Піотровського), яку відкрили після реконструкції у 2021 році. Від уламків скла у квартирі поранення отримала 61-річна жінка. 

Будинок нерухомості після обстрілу в ніч на 27 серпня 2022 року. Фото: Ігор Терехов/Telegram

Вирва на Павлівській площі після ракетного удару

Ще одна ракета вдарила у подвір'я на вулиці Чернишевській. Пошкоджена школа.

Вирва від удару в районі вул. Чернишевської. Фото: Сергій Болвінов/Facebook

«Слідчі на місці, фіксують усі факти обстрілів рф. Вже вилучили уламки ракет 5В55 ЗРК С300», — повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов

Нічній обстріл міста - рашисти обстріляли центр Харкова. О2:10 ночі рашисти влучили у Павлівську площу та у подвір’я...

Опубликовано Сергій Болвіновым Пятница, 26 августа 2022 г.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 1 ст. 438 — порушення законів та звичаїв війни, повідомили у прокуратурі Харківщини.

Обстріли Харківської області: є загиблий

Протягом доби російські окупанти обстріляли Чугуївський, Богодухівський, Ізюмський та Харківський райони області, повідомили у Харківській ОВА. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, цивільні промислові об'єкти, були пожежі.

В Харківському районі області від російського снаряду загинув 71-річний чоловік, який був у тракторі. В Ізюмському районі через обстріли загорівся склад з насінням соняшника. Врятувати вдалося близько 500 тонн соняшника.

Ситуація на фронті у Харківській області

Російські окупанти намагалися штурмувати Дементіївку — безуспішно, обстрілювали населені пункти під Харковом та на Ізюмщині. 

«На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії об’єктів цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Світличне, Перемога, Протопопівка, Дементіївка, Петрівка, Черкаські Тишки, Одноробівка, Замулівка та Циркуни. Задіяв авіацію для удару біля Гусарівки. Штурмовими діями намагався просунутися в напрямку Дементіївки, успіху не мав, відійшов», — йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ 27 серпня.

Оперативна інформація станом 06.00 27.08.2022 щодо російського вторгнення Відео (речник Генерального Штабу Збройних Сил...

Опубликовано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Пятница, 26 августа 2022 г.

«На Слов’янському напрямку противник задіяв ствольну артилерію та РСЗВ для обстрілів районів Долини, Дібрівного та Краснопілля. Провів повітряну розвідку поблизу Нової Дмитрівки. З метою порушення системи навігаційного забезпечення Сил оборони розгорнув комплекс радіоелектронної боротьби», — інформує Генштаб.