Web Analytics

Над Харковом 23 серпня вибухнула російська ракета: що відомо

Російські військові 23 серпня тричі вдарили по Шевченківському району Харкова, зокрема два рази — увечері. Пошкоджені житлові будинки, поранений чоловік. Вночі 24 серпня під вогнем також був Новобаварський район, вибиті вікна в одному з будинків. 

Увечері 23 серпня Харківський міський голова Ігор Терехов двічі повідомляв про обстріли Шевченківського району — близько 21:00 та о 23:30.

Після другого обстрілу, розповів він, спалахнула пожежа.

Близько першої ночі 24 серпня Терехов також попередив про обстріл Новобаварського району.

«Наразі під обстрілом Новобаварський район. Прильоти за кількома адресами», — написав він у Telegram-каналі.

Як уточнив голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов, близько 21:00 війська РФ обстріляли Шевченківський район з реактивних систем залпового вогню, ймовірно — касетними боєприпасами. Пошкоджені житлові будинки, дістав поранень 38-річний чоловік.

Близько 23:00 над Шевченківським районом вибухнула ракета. Також зазнало пошкоджень житло, сталася пожежа.

У Новобаварському районі вибиті вікна в одному з будинків.

«Вночі в Харкові медики госпіталізували жінку 33 років з вибуховою травмою. Її п’ятирічна донька через обстріл отримала такий сильний стрес, що також потребувала допомоги лікарів», — додав Синєгубов.

Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області

За інформацією Головного управління ДСНС у Харківській області, у Шевченківському районі горів триповерховий житловий будинок. Зайнялися дерев'яні конструкції даху, перекриття та внутрішні перегородки.

Пожежу гасили близько 100 вогнеборців.

«Пожежу вдалося швидко ліквідувати та запобігти розповсюдження полум‘я на інші будівлі. Жертв та постраждалих не було», — додають у ДСНС.

Доповнено:

Як повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, на горищі дому в Шевченківському районі після пожежі знайшли частини ракети, за попередніми даними — «Іскандера».

«Багато хто звернув увагу, що будівля зруйнована не була. Річ у тому, що ракета вибухнула в повітрі! Скоріш за все, ракета підірвалась через технічну несправність. «Зроблено в Росії» — одразу видно», — написав він у Facebook.

На місці влучання працюють слідчі, вилучають всі уламки ракети.


Російські війська 23 серпня обстрілювали Шевченківський район Харкова і вдень, за попередніми даними — з РСЗВ.