Web Analytics

Майже 9 тис. українських бійців загинули у війні з Росією — Залужний

Від початку широкомасштабного вторгнення Росії вже загинули майже 9 тис. українських військових. Втрати окупантів, за даними Генштабу ЗСУ, перевищують 45 тис.

Втрати українського війська назвав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час форуму ветеранів «Захисники. Перекличка. Там де ми, там Україна», який транслювався в ефірі національного марафону.

«У цій війні беруть участь не лише військовослужбовці й не лише ті, хто взяв до рук зброю, — наші маленькі дітки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони справді нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту і біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки, і тут, тому що їхній батько пішов на фронт і, можливо, входить до тих майже 9 тисяч героїв, які загинули», — цитує виступ Залужного «АрміяInform».

Валерій Залужний. Фото: Facebook/Головнокомандувач ЗСУ

Втрати російської армії, за даними Генерального штабу ЗСУ, на 22 серпня становили 45,4 тис. військових.


За оцінками міжнародної організації Human Rights Watch, від російських обстрілів на Харківщині загинули вже понад тисячі мирних жителів. Правозахисники наголошують, що армія РФ здійснює протиправні атаки на Харків, використовуючи заборонені касетні боєприпаси. 

Фото на головній: Оперативне командування «Північ»