Web Analytics

Ракетний удар по Харкову: пошкоджені автосалон і багатоповерхівка

Війська РФ вранці обстріляли Слобідський район Харкова. За попередніми даними, ніхто не постраждав, але пошкоджені автосалон, багатоповерхівка та підприємство. 

Про обстріл міста розповів вранці 26 липня Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Знову нічний обстріл міста. Прилетіло до однієї з частин Харкова, що ближче до центру. Традиційно — влучання поряд із будівлею, яка до військової інфраструктури не має жодного стосунку», — йдеться у дописі в його Telegram-каналі.

Мер вчергове попросив містян бути дуже обережними під час обстрілів.

Голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов уточнив, що окупанти завдали ударів по Слобідському району.

«Унаслідок обстрілу горів дах будівлі автосалону. Ще кілька снарядів влучили по відкритих територіях», — зазначив він.

За передніми даними, поранених немає.

Фото: Facebook/Сергій Болвінов

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов каже, що ракети влучили поблизу станцій метро «Спортивна» та «Захисників України».

«Наразі відомо про дві воронки в землі, обидві в районі станцій метро «Спортивна» та «Захисників України», та про влучання уламків ракети у дах автоцентру, який загорівся. Ймовірно, це ракети «С-300», — розповів він.

У Харківській обласній прокуратурі додали, що від обстрілу пошкоджено ще й підприємство і багатоповерховий будинок.

Слідчі відкрили справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Вона передбачає до 12 років ув’язнення.


Російська армія 23 липня вдарила по Київському та Основ’янському районам Харкова. Пошкоджень зазнав Харківський національний університет міського господарства: снаряди влучили у подвір'я, у виші та сусідніх будинках вибиті вікна, уламки зачепили пам'ятник архітектору Олексію Бекетову. Також постраждав житловий будинок, офісні приміщення.