Web Analytics

Від російських обстрілів на Харківщині за добу загинули шестеро людей

Харків та райони області упродовж доби пів сотні раз обстрілювали зі зброї дальньої дії. Є загиблі та поранені.

Про ситуацію в регіоні на 5 квітня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«️За минулу добу окупанти нанесли 54 ударів із різних видів зброї дальної дії: артилерійські удари, мінометні і танкові обстріли, обстріли з РСЗВ. Постраждали райони Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки, Холодної Гори, а також Дергачі, Барвінкове, Чугуїв», — перелічив він.

У Харкові та передмісті від обстрілів загинули четверо людей, троє дістали поранень. На Чугуївщині — двоє загиблих і п’ятеро травмованих.

У Барвінковому пошкоджені житлові будинки, автомобілі та сільгосптехніка. Мешканцям радять записуватися на евакуацію потягами. Так само — й у Лозовій, через яку ходять безкоштовні поїзди.

Харків та область і надалі отримують гуманітарну допомогу. Продукти розподіляють по пунктах видачі «Нової пошти» та «Укрпошти», на адресну допомогу.

«Харківщина готова до будь-яких сценаріїв, наші Збройні сили України на позиціях та обороняють область. Ми ж маємо тримати міцний тил», — підсумував Олег Синєгубов.

У ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ мовиться, що окупанти продовжують блокувати Харків, нищать житлові квартали та інфраструктуру постійними артилерійськими обстрілами.

«У напрямку на Слов’янськ ворог намагається відновлювати наступальні дії. У напрямку на Барвінкове має частковий успіх, просунувся на 7 км, взяв під контроль населений пункт Бражківка. Також, силами до батальйонної тактичної групи 1-го танкового полку наступав у напрямку на населений пункт Сулигівка, успіху не мав», — кажуть у Генштабі.

Щоб переходити Сіверський Донець, росіяни також намагаються відновити міст в Ізюмі.

Оперативна інформація станом на 06.00 05.04.2022 щодо російського вторгнення Відео...

Опубликовано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Понедельник, 4 апреля 2022 г.


У Міноборони 4 квітня заявили, що російські окупанти хочуть оточити угруповання Об'єднаних сил та захопити Харків. У Харківській обладміністрації відповіли, що до міста військо РФ підступитися не зможе. 

Фото на головній (ілюстративне): Харківська обладміністрація