Web Analytics

У справі про теракт біля Палацу спорту двоє суддів апеляції заявили самовідводи

У Харківському апеляційному суді захист оскаржує тримання під вартою обвинувачених у теракті біля Палацу спорту. 

Як повідомила речниця апеляційного суду Євгенія Бондаренко, у засіданні оголошено перерву: двоє суддів колегії під головуванням Сергія Шабельнікова — Вікторія Яковлева та Олександр Курило — заявили самовідводи у зв'язку з тим, що брали участь у справі на стадії досудового розслідування. 

«Якщо слідчий суддя брав участь у справі, він не має права розглядати. Тепер буде перерозподіл колегії», — повідомив «МедіаПорту» Дмитро Тихоненков, захисник одного з трьох обвинувачених Віктора Тетюцького.

За словами захисника, апеляційні скарги подавали він та його підзахисний. В них йдеться про скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, обраний для Віктора Тетюцького. 

«Я написав [у апеляційній скарзі] — скасувати ухвалу, але вона стосується усіх трьох [обвинувачених]», — пояснив Тихоненков. 

Свою позицію Дмитро Тихоненков аргументував зокрема рішенням Конституційного Суду України. 

«Рішення Конституційного Суду надало нам право заявляти таке. Якщо раніше тільки посилалися на європейську практику, тепер наше законодавство дозволяє застовувати інші запобіжні заходи», — сказав захисник. 

Обвинувачені беруть участь у засіданні за допомогою відеозв'язку. 

Очікується, що розгляд клопотання продовжиться сьогодні. 


Вибух під час ходи біля Палацу спорту, внаслідок якого загинули четверо людей і ще з десяток постраждали, стався 22 лютого 2015 року. 

З лютого того ж року обвинувачені у теракті біля Палацу спорту перебувають під вартою. 

Чотири з половиною роки справа по суті розглядається у Фрунзенському районному суді.