Web Analytics

Министр транспорта написал письмо мэру Харькова о метрополитене

Министерство транспорта и связи не возражает по поводу передачи ГП «Харьковский метрополитен» в коммунальную собственность.

Харьковский городской голова получил письмо от министра транспорта и связи Иосифа Винского.

«…Враховуючи, що до основних завдань міського електричного транспорту відноситься задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях та те, що розвиток Харківського метрополітену доцільно здійснювати в розрізі розвитку міста, Міністерство транспорту та зв'язку не заперечує щодо передачі в установленому чинним законодавством порядку…цілісного майнового комплексу ДП «Харківський метрополітен» з державної до комунальної власності територіальної громади м. Харкова, - говорится в письме, текст которого опубликован на официальном сайте горисполкома. - …Згідно Вашого листа від 03.03.2008 № 08-3/614/2-08, місто повністю зацікавлене в розвитку Харківського метрополітену, як об'єкту, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, спроможне надати ефективну фінансову підтримку в разі прийняття його до комунальної власності та згодне взяти на себе всю міру відповідальності за поточні справи і майбутнє підприємства, допомогти у вирішенні невідкладних проблем».

Также, отмечают в Минтрансе, передача метро в коммунальную собственность позволит контролировать его деятельность, строительство и объемы перевозок.

Министр транспорта в письме сообщает, что для передачи метро в коммунальную собственность нужно согласие городского совета на принятие метро в собственность.