Web Analytics

Из Харьковского СИЗО сбежал подследственный. Мужчина проходит по 8-ми статьям УК (обновлено, фото)

Несколько часов назад из СИЗО на Холодной горе сбежал подследственный. Эту информацию "МедиаПорту" подвердил начальник областного управления Департамента исполнения наказаний Александр Кизим.

По его словам, мужчина во время прогулки ударил охранника заточкой, забрался на крышу, перепрыгнул через забор на улицу и убежал.
Сейчас, сказал Кизим, сотрудники управления разыскивают беглеца с собаками.

Сбежавший – ранее судимый 34-летний Александр Владимирович Замазий – уроженец города Магдебруг (Германия). Мужчина женат, прописан в Харькове на улице Гарибальди, никогда не работал.

Рост Александра Замазия 1 метр 82 сантиметра, у него спортивное телосложение. Подследственный был одет в классические светло-серые брюки, летние черные кроссовки, темно-синюю короткую куртку и такого же цвета спортивную кофту.

Он обвиняется, сообщил начальник следственного изолятора И. Первушкин, по 8-ми статьям Уголовного Кодекса:

ст. 263 ч. 1: «Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років».

ст. 257: «Бандитизм. Організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі - караються позбавленням волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна».

ст. 146 ч.3: «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене організованою групою, або таке, що спричинили тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років».

ст. 147 ч.2: «Захоплення заручників, яке було вчинене щодо неповнолітнього або організованою групою, або було поєднане з погрозою знищення людей, або такі, що спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років».

ст. 189 ч.4: «Грабіж, вчинений у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років».

ст. 186 ч.2: «Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років».

ст. 194 ч.1: «Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років».

ст. 209 ч.1: «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом», ч.1: «Вчинення фінансової операції чи укладення угоди з коштами або іншим майном, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховання чи маскування незаконного походження таких коштів або іншого майна чи володіння ними, прав на такі кошти або майно, джерела їх походження, місцезнаходження, переміщення, а так само набуття, володіння або використання коштів чи іншого майна, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, - караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна».

С 13 апреля дело подследственного находится в Червонозаводском суде Харькова (судья Остапчик С.В.). Ближайшее слушание в суде назначено на 3 декабря.

Мать Александра Замазия живет в Харькове, жена – в Полтавской области в городе Кременчуг.