Web Analytics

Судові процеси

26 вересня 2019

Прокурор просить 12 років ув'язнення для обвинуваченої у вибуху в пабі «Стіна»

Обвинуваченій Марині Ковтун інкримінують організацію теракту, посягання на територіальну цілісність України, придбання і зберігання зброї та боєприпасів.

6 вересня 2019

Чому Зайцеву етапували до виправного центру: коментар ДКВС

В системі Державної кримінально-виконавчої служби України є лише один сектор мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання для жінок, вперше засуджених до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності, заявили в Адміністрації ДКВС

4 вересня 2019

Обвинувачені в теракті біля Палацу спорта залишились під вартою

Обвинуваченим в теракті, внаслідок якого в 2015 році загинули четверо людей, подовжили запобіжних захід на два місяці.

30 серпня 2019

Суд у Києві виправдав харківського ексберкутівця

Колишнього бійця спецпідрозділу «Беркут» Андрія Хандрикіна звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану в Києві у січні 2014 року.

Суд у Полтаві відмовився застосувати стягнення до Кернеса за чергову неявку

Засідання Полтавського апеляційного суду у справі за обвинуваченням Харківського міського голови Кернеса та його охоронців знову перенесли.

28 серпня 2019

Головреда «РИА Новости-Украина» Вишинського звільнили з-під варти

Київський апеляційний суд дозволив змінити запобіжний захід Кирилу Вишинському, якого підозрюють у державній зраді, з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Кирилу Вишинському, якого підозрюють у державній зраді, з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

27 серпня 2019

Суд відмовився проводити слухання у справі щодо проспекту Маршала Жукова

Суддя вважає, що клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження — під час засідання за участю сторін — «є необґрунтованим»

15 серпня 2019

Суд об’єднав п’ять позовів щодо перейменування проспекту Жукова

Рішення Харківської міськради щодо повернення проспекту імені маршала Георгія Жукова оскаржували депутати міської та обласної ради, представники трьох партій і народний депутат.

14 серпня 2019

Захист просить для Зайцевої 5 років умовно

Адвокатка Юлія Плетньова каже, що Олена Зайцева не знімає з себе вини у скоєнні ДТП, внаслідок якого загинули шестеро людей, але її вина полягає «тільки в перевищенні швидкості руху».

13 серпня 2019

У справі щодо ДТП на Сумській змінили суддів

Раніше призначені судді, які мали розглядати апеляцію на вирок у справі щодо ДТП на вулиці Сумській у Харкові восени 2017 року, пішли у відпустку.

29 липня 2019

Справа Мусєєва: захист сумнівається в неупередженості суддів

У Харківському апеляційному суді, де розглядається скарга прокуратури на ухвалу Київського райсуду про скасування підозри у держзраді колишньому главі Адміністрації Холодногірського району Максиму Мусєєву, оголосили перерву на тиждень. 

25 липня 2019

Суд залишив під вартою обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Обвинуваченим у скоєнні вибуху біля Палацу спорту, внаслідок якого в лютому 2015 року загинули четверо людей, продовжили запобіжний захід.

24 липня 2019

Теракт біля Палацу спорту: суд розгляне скаргу обвинувачених на запобіжний захід

Харківський апеляційний суд відкрив провадження за скаргами обвинувачених у справі про терористичний акт, скоєний у 2015 році біля Палацу спорту в Харкові.

19 липня 2019

Засідання у справі про теракт біля Палацу спорту не відбулось двічі поспіль

Одному з обвинувачених, Сергію Башликову, два рази викликали швидку допомогу.

16 липня 2019

Справа Цибульник: прокуратура оскаржила повернення обвинувального акту

Очільницю Новобаварської районної адміністрації Харкова Тетяну Цибульник звинувачують у декларуванні недостовірної інформації. Посадовиця свою провину заперечує.

3 липня 2019

Суд повернув обвинувальний акт у справі Цибульник прокуратурі

Голову Новобаварської районної адміністрації Харкова звинувачують у декларуванні недостовірної інформації. За версією слідства, вона не вказала коштовності вартістю понад 600 тис. грн. Сама Тетяна Цибульник свою провину заперечує.

20 червня 2019

Апеляційний суд розгляне скарги на запобіжний захід підозрюваному в побитті телеоператора

Після побиття телеоператора харківської служби новин «Вісті» Вадима Макарюка харків’янину Сергію Козлюку оголосили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. Наразі Козлюк під домашнім арештом і носить електронний браслет. Ухвалу про обрання запобіжного заходу оскаржили і підозрюваний, і прокуратура.

5 червня 2019

Суд відкрив апеляційне провадження за скаргою адвоката Дронова

Харківський апеляційний суд відкрив провадження за апеляційними скаргами захисту обох обвинувачених у справі про ДТП на вулиці Сумській, Олени Зайцевої і Геннадія Дронова.

2 червня 2019

«Досить майданів». Що сказав Кернес на з’їзді «партії мерів»

Харківський міський голова Геннадій Кернес став співголовою партії «Довіряй ділам». На з'їзді партії у Харкові Кернес назвав покидьками тих, хто прийшов з протестом під стіни Палацу спорту, пообіцяв відновити повалений пам'ятник Жукову, проводив паралелі між Зеленським і Висоцьким, назвав мовний закон антиукраїнським та у контексті відновлення відносин з Росією закликав покаятися. Що сказав Кернес — основні тези. 

24 травня 2019

Захист Дронова направив до суду уточнену апеляцію

Захист обвинуваченого у ДТП на Сумській Геннадія Дронова оскаржив вирок Київського райсуду.

23 травня 2019

Апеляційний суд призначив до розгляду справу про ДТП на Сумській

Харківський апеляційний суд призначив дату розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. 

14 травня 2019

Судове засідання щодо тарифів на проїзд у метро перенесли

До суду не з’явилися представники відповідача — виконавчого комітету Харківської міської ради. Наступне засідання призначили на 23 травня. 

Зайцева ознайомилася зі справою: відкрито апеляційне провадження

В провадження Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася у жовтні 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. 

8 травня 2019

Суд взяв під варту підозрюваного у стрілянині на Олексіївці

Затриманий після стрілянини на проспекті Перемоги 6 травня визнав, що стріляв, але стверджує, що «не навмисно». В прокуратурі кажуть: докази доводять зворотне. 

2 травня 2019

Поліція закрила провадження щодо експертів у справі про ДТП на Сумській

Притягнення до відповідальності експертів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які виконували автотехнічні експертизи у справі про ДТП на Сумській, вимагає захисник Геннадія Дронова Сергій Перепелиця. 

У справі про заворушення в Одесі 2 травня один обвинувальний вирок — МВС

За інформацією МВС, у справі щодо масових заворушень в Одесі навесні 2014 року, внаслідок яких загинули 48 осіб, винесли один обвинувальний вирок. Суд розглядає ще три обвинувальні акти.