Web Analytics

Атака дронів у ніч на 22 березня: на Київщині загинули щонайменше троє людей

Війська рф у ніч на 22 березня атакували Україну безпілотниками Shahed-136. Пошкоджені об'єкти інфраструктури, є загиблі та поранені.

Близько півночі 22 березня в Києві та низці регіонів оголосили повітряну тривогу. Київська обладміністрація повідомила, що сили ППО напоготові та закликала жителів до відбою залишатися у безпечних місцях.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко згодом розповів, що повітряна тривога у столиці понад чотири години.

«У повітряному просторі навколо Києва було виявлено близько восьми ворожих безпілотників типу Shahed. Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами нашого ППО», — зазначив він.

Попко попросив киян дотримуватися правил безпеки.

«З отриманням сигналу про повітряну небезпеку негайно прямуйте в найближчі укриття навіть у комендантську годину», — сказав посадовець.

У Київській обладміністрації вранці повідомили, що зазнав пошкоджень цивільний об'єкт. Відомо про трьох загиблих, інформація уточнюється.

«На місці працюють підрозділи ДСНС, Національної поліції та відповідні екстрені служби. Постраждалим надається необхідна допомога», — кажуть в ОВА.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, у Ржищеві Київської області частково зруйновано верхні поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків і навчальний корпус професійного ліцею.

Від влучання спалахнула пожежа, полум’я поширилося на 330 кв. м. Його погасили близько 7:00.

«Станом на 7:00 загинуло троє людей, травмовано двоє, врятовано одного. Ймовірно, під завалами перебувають четверо», — кажуть рятувальники.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Ще один об'єкт інфраструктури пошкоджений у Житомирській області, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко.

«Сьогодні вночі під час атаки дронів три безпілотники ворога були збиті підрозділами протиповітряної оборони. Пошкодження отримав один з об'єктів інфраструктури області», — написав він у Telegram­­-каналі.

За його словами, загиблих і поранених немає.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, вночі російські окупанти випустили по Україні 21 безпілотник Shahed-136. Сили протиповітряної оборони збили 16 з них. 


Окупанти також вдарили ракетами по Одесі, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Росіяни обстріляли Одесу чотирма ракетами. Попередньо — X-59. Дві ракети вдалося збити силам ППО, а ще дві, на жаль, влучили по місту», — розповів він.

Пошкоджений триповерховий будинок на території монастиря. Відомо про трьох поранених.