Web Analytics

Харківській підрозділ «Хартія» увійшов до «Гвардії наступу»

Добровольчий підрозділ «Хартія» стане основою однойменної бригади Нацгвардії. Бригаду очолить підполковник Ігор Оболєнський.

Про приєднання до «Гвардії наступу» у «Хартії» повідомили 20 березня.

«Хартія» мобілізується до лав Національної гвардії України та стане основою однойменної механізованої бригади «Хартія» у складі «Гвардії наступу», — йдеться у повідомленні.

Командиром нової бригади призначений підполковник Ігор Оболєнський — колишній командир батальйону Бригади швидкого реагування Нацгвардії. У жовтні президент Володимир Зеленський нагородив його орденом «За мужність» III ступеню.

«Я вдячний і щасливий, що в нашому воєнному житті починається новий етап, що нам довірено такий масштабний проєкт. Вірю і вже бачу, що ми зберемо дуже потужну команду професіоналів і побудуємо одну з найкращих бригад в Силах оборони України та зможемо ще більш ефективно знищувати ворога, звільняючи українські землі та відплачуючи окупантам за наших загиблих героїв», — прокоментував засновник і керівник добровольчого підрозділу Всеволод Кожемяко.

«Хартія» мобілізується до лав Національної Гвардії України і стане основою однойменної механізованої бригади «ХАРТІЯ» у...

Опубликовано Добровольчий підрозділ «Хартія» Понедельник, 20 марта 2023 г.

Добровольчій підрозділ «Хартія» сформували на початку повномасштабного вторгнення рф, він входив до 127-ї бригади територіальної оборони. Бійці «Хартії» брали участь в деокупації Харківщини, боях на Луганщині та на Бахмутському напрямку.


Троє загиблих військових із харківського добровольчого підрозділу «Хартія» — Андрій Косяк, Тарас Стахів і Владислава Черних — посмертно нагороджені орденами «За мужність» III ступеня.

Фото на головній: «Хартія»