Web Analytics

На Ізюмщині чоловік підірвався на «Пелюстці» на власному подвір’ї

Жителя Ізюмського району Харківщини шпиталізували з пораненнями після вибуху російської міни. За інформацією ОВА, його стан — середньої тяжкості.

Про поранення цивільного повідомив 6 березня голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Близько 16:00 у селі Сніжківка Ізюмського району місцевий 63-річний житель на власному подвір'ї наступив на російську протипіхотну міну «Пелюстка», — розповів він.

Чоловік отримав осколкове поранення, його доправили до лікарні у стані середньої тяжкості.

Синєгубов попросив жителів регіону бути максимально уважними та обережними, адже на деокупованих територіях залишилося багато мін та інших вибухонебезпечних предметів.

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області нагадують: небезпечними можуть бути не лише міни або снаряди, а й будь-які підозрілі предмети.

  • Якщо бачите такий на вулиці, у публічному місці тощо — не торкайтеся його та жодним чином не взаємодійте з ним.
  • Не намагайтеся знешкодити самостійно чи позбутися нього.
  • Сповістіть про потенційну небезпеку перехожих або людей у приміщенні.
  • За можливості обгородіть або встановіть попереджувальний знак.
  • Зателефонуйте 101 і чекайте, доки потенційно небезпечну річ оглянуть фахівці.
  • До приїзду рятувальників тримайтеся не менш ніж у 500 м від підозрілого предмета.

Будь-який залишений без нагляду предмет може бути потенційно небезпечним  Якщо бачите підозрілий предмет на вулиці чи в публічному місці — не торкайтеся його та ніяким чином не взаємодійте з ним. Не намагайтеся знешкодити самостійно чи позбутися цього об'єкта. Повідомте про потенційну небезпеку перехожих або людей у приміщенні. За можливості обгородіть небезпечний предмет або встановіть попереджувальний знак. Зателефонуйте 101 та чекайте, доки спеціалісти обстежать потенційно небезпечну річ. До приїзду рятувальників дотримуйтеся дистанції не меншій, ніж 500 метрів від підозрілого предмета. Пильнуйтеся та пильнуйте інших! Дізнайтеся більше на сайті ДСНС України та за хештегом #безпекацивільних.Відео створене Internews Ukraine в межах проєкту «Безпека (Ци)Вільних», який реалізується за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні.

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Пятница, 3 марта 2023 г.


На початку березня 37-річний житель Чугуївського району загинув внаслідок вибуху дорогою на річку.