Web Analytics

Під Бахмутом загинув Герой України Дмитро Коцюбайло

Герой України Дмитро Коцюбайло, командир батальйону «Вовки да Вінчі», загинув у бою під Бахмутом. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський

«Сьогодні в бою загинув «Да Вінчі», Герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, — Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України», — повідомив Зеленський. 

Дмитро Коцюбайло. Фото: instagram.com/libkos

Фото: 1oshrdukps/Instagram

Коцюбайло та його бійці брали участь у звільненні Харківської області від російських окупантів. 

«Під час виконання бойового завдання під Бахмутом загинув командир «Вовків Да Вінчі». Загинув зі зброєю в руках, загинув, першим ідучи в бій. Жив і загинув як Герой. Наш підрозділ зветься «Вовки Да Вінчі» саме тому, що ми завжди йшли за ним у бій. Він був для нас найкращим командиром, побратимом, лідером і взірцевим націоналістом.

Усе своє свідоме життя Дмитро Коцюбайло присвятив боротьбі. Він пішов на фронт, коли йому заледве виповнилося 18 років. Про його бойовий шлях промовисто говорить факт, що Да Вінчі став першим добровольцем і наймолодшим командиром, котрий прижиттєво отримав звання «Героя України». За Україну в 27 років він віддав своє життя.

Сьогодні наша бойова родина зазнала непоправної втрати. Сьогодні вся Україна втратила легендарного командира. Віднині його боротьбу мусимо продовжувати всі ми. В ім'я наших полеглих героїв — ми виграємо цю війну, випаливши російських окупантів з нашої землі», — йдеться у дописі батайльону. 

Військовослужбовець Сергій Філімонов, який воював пліч-о-пліч з «Да Вінчі» розповів, що бої йдуть впритул до позицій окупантів. Комбат завжди йшов першим. 

Скріншот: Twitter

Про дату і час прощання побратими Дмитра Коцюбайла повідомлять згодом.