Web Analytics

У Харкові увічнять пам’ять загиблих дітей і доброволиці Владислави Черних

У Харкові встановлять чотири нові меморіальні дошки — на честь загиблої військової Владислави Черних і трьох ректорів міських вишів, нині спочилих. Також — пам’ятний знак, присвячений дітям, які загинули внаслідок розв’язаної Росією війни в Україні.

Про плани щодо увічнення пам'яті харків'ян повідомили 16 лютого у Харківській міськраді.

Вирішили встановити чотири меморіальні дошки:

  • військовослужбовиці добровольчого формування «Хартія» Владиславі Черних — на вул. Лермонтовській, 15;
  • ректору Харківського національного юридичного університету у 1987-2020 роках Василю Тацію — на вул. Ярослава Мудрого, 77;
  • ректору Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди у 1980-2020 роках Івану Прокопенку — на вул. Алчевських, 29;
  • ректору Харківського національного автомобільно-дорожнього університету у 1992-2020 роках Анатолію Туренку — на вул. Ярослава Мудрого, 25.

«Також на фасаді будівлі на вул. Сумській, 37 планується встановити пам'ятний знак з метою увічнити пам'ять дітей, які загинули внаслідок повномасштабної війни, розв'язаної Російською Федерацією», — додали у міськраді.


Доброволиця, донька почесного ректора Національного фармацевтичного університету Владислава Черних загинула під час виконання бойового завдання 28 грудня. У «Хартії» згадували, що вона прийшла до підрозділу як медик, але згодом проявила себе в розвідці, була оператором БПЛА, займалася евакуацією з гарячих точок.