Web Analytics

Суд визнав жительку Балаклії винною у колабораціонізмі

Новомосковський суд Дніпропетровщини ухвалив вирок жінці з Балаклії Харківської області, яку звинувачували у колабораціонізмі. Їй призначили шість років ув’язнення з конфіскацією майна. Вирок ще не набрав сили.

Обвинувачена — 55-річна жителька Балаклії, повідомили у Харківській обласній прокуратурі. За даними слідства, під час окупації міста вона погодилася працювати на створену російськими загарбниками незаконну «адміністрацію» — очолила «відділ кадрового забезпечення».

«Вона керувала діяльністю відділу, брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади, забезпечувала оформлення документації стосовно прийому працівників до тимчасової цивільної адміністрації при окупаційній владі тощо», — кажуть у прокуратурі.

8 лютого Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав жінку винною у колабораціонізмі — за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Вирок — шість років ув’язнення. Балаклійчанці також заборонили обіймати будь-які посади в органах державного управління та місцевого самоврядування на 10 років і присудили конфіскувати все її майно.

«У суді жінка щиро розкаялась», — додали у прокуратурі.

Наразі ще триває термін апеляційного оскарження.

Фото: Харківська обласна прокуратура


Дзержинський райсуд Харкова визнав колишнього художника-постановника одного з харківських телеканалів винним в інформаційній співпраці з РФ. Чоловікові призначили 10 років ув'язнення.