Web Analytics

З російського полону звільнені 116 захисників України

116 українських захисників звільнені з полону російських окупантів 4 лютого. Серед визволених є оборонці Харківщини. 

З полону визволені 114 військовослужбовців рядового і сержантського складу та двоє офіцерів, повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

«23 звільнених оборонці мають поранення або хворі, дехто втратив кінцівки внаслідок обморожень. Наймолодшому з визволених воїнів нещодавно виповнився 20 років, найстаршому — 62 роки», — повідомили у штабі.

Під час обміну українській стороні вдалося забрати тіла загиблих волонтерів Крістофера Метью Перрі з Великої Британії, новозеландця Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу, а також українського добровольця Євгенія Кулика, який служив у французькому іноземному легіоні, але після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Батьківщину.

З полону звільнені 116 українських захисників. Фото: ГУР МО України

Додому повертаються 87 представників ЗСУ, восьмеро бійців тероборони, серед яких одна жінка, семеро нацгвардійців, шестеро представників поліції, п’ятеро прикордонників, двоє військових моряків та один представник ДСНС, уточнює Головне управління розвідки Міноборони України

Один з військових сказав, що вперше за рік їсть свіжий фрукт. Фото: ГУР МО України

Серед визволених — полонені на донецькому напрямку, зокрема, під Бахмутом та в Маріуполі, на Київщині, Луганщині, у Херсонській, Сумській, Чернігівській областях, на Запоріжжі та в Харківській області.