Web Analytics

29 населених пунктів Харківщини залишаються окупованими — ОВА

Російська окупаційна армія станом на 3 лютого контролює 29 населених пунктів Харківської області. 

Про це на брифінгу 3 лютого розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов

«Під тимчасовою окупацією ворога перебувають 29 населених пунктів, ця ситуація не змінилася. Під окупацією — частина Дворічної (Дворічанської громади — ред.). Скільки там перебуває населення? За нашою інформацією, це було 2 тисячі людей. Однак ми зараз не можемо сказати, скільки точно, тому що доступу до цих територій наразі немає», — сказав Синєгубов. 

На переконання Синєгубова, пік повернення людей на Харківщину і до Харкова минув. «Ті люди, хто бажав повернутися навіть під час бойових дій, загрози обстрілів, вони вже це зробили. Для того, щоб очікувати нової хвилі повернення, це будуть або студенти, або ще хтось, ми маємо змінити щось на лінії фронту. Гарантувати певну безпеку, щоб люди поверталися. Або провести деокупацію цих 29 населених пунктів. Як показала практика, після деокупації люди одразу повертаються до своїх територій», — розповів голова обладміністрації. 


У вересні під час контрнаступу Збройні сили України звільнили близько пів тисячі населених пунктів Харківщини, включаючи Балаклію, Ізюм, Куп'янськ, Куп'янськ-Вузловий, Козачу Лопань, Липці та інші. 

Читайте також: Є скупчення і маневрування окупантів: Синєгубов — про ситуацію на кордонах Харківщини