Web Analytics

У Харкові поховали альпініста Григор’єва, який загинув у боях під Соледаром

Альпініста Григорія Григор’єва, який загинув під час боїв з російськими військами у Донецькій області, поховали в Харкові 2 лютого. Йому було 35 років.

Григорія Григор’єва поховали на міському цвинтарі №18, повідомив голова правління Харківського обласного клубу альпіністів Геннадій Копійка.

Григор'єву було 35 років. Він займався альпінізмом і скелелазінням, також цікавився туризмом, марафонським бігом, велосипедним спортом, тріатлоном. Працював на скеледромі «Вертикаль», допомагав на змаганнях як суддя.

Спортсмен загинув під Соледаром на Донеччині 21 січня разом зі своїм другом, альпіністом Олександром Заколодним.

«Чесна, добра, порядна людина. За неповний рік  участі в бойових діях Григорія двічі було поранено, третій — смертельно. Війна забирає у нас кращих», — написав Копійка у Facebook.

Друзі альпініста згадують про нього:

«Гришка — широка посмішка, величезне добре серце, готовність допомогти будь-кому та будь-коли, багато прагнень, досягнень. Чесний, порядний, кмітливий, з відмінним почуттям гумору».

«Щирий, добрий, він піклувався про кожного і завжди був перший, хто готовий допомогти. Безліч нагород і досягнень, при цьому ні каплі гордині. Він був таким справжнім та відкритим, завжди усміхненим, навіть коли було реально важко».

«Ми увесь час були на зв‘язку і дуже багато розмовляли про мрії та плани. У нього було їх багато. Він дуже хотів жити».

Фото: Facebook/Григорій Григор'єв


Про ймовірну загибель спортсменів, які пішли на фронт, у Харківському альпклубі повідомили на початку січня. Спочатку була інформація, що Григорій Григор'єв і Олександр Заколодний зникли безвісти під Соледаром, але згодом стало відомо, що обидва загинули.

Похорон Олександра Заколодного, попередньо, відбудеться 4 лютого: деталі у клубі обіцяли повідомити згодом.