Web Analytics

Окупанти завдали ракетного удару по селу на Куп’янщині

Минулої доби, 31 січня, російські окупанти обстрілювали прикордонні громади трьох районів Харківщини. На Куп'янщині дістав поранень 60-річний чоловік.

Про ситуацію на Харківщині на 1 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби окупанти  продовжували обстрілювати прикордонні населені пункти в Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах області», — зазначив він.

По селу Шипувате Куп'янського району окупанти вдарили двома ракетами, попередньо — С-300.  Ракети влучили в землю поруч з будинком культури. Ніхто не поранений.

У селищі Дворічна від обстрілу вибито вікна в одній з будівель ДСНС, зазнав пошкоджень автомобіль рятувальників.

«Сьогодні о 7:30 ранку ворог вкотре обстріляв Куп'янськ. Внаслідок обстрілу отримав осколкове поранення та був госпіталізований 60-річний чоловік», — додав голова ОВА.

За даними Харківської обласної прокуратури, по Шипуватому били не тільки ракетами, а й з реактивних систем залпового вогню. Зазнали пошкоджень парк і будівлі.

Обстріл розслідують за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Пожеж від обстрілів минулої доби не було, повідомляють у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Рятувальники перевіряли наслідки обстрілу села Шипувате.

У Куп’янську 1 лютого російській снаряд влучив у приватний будинок на вулиці Кавказ, розбив одну із зовнішніх стін і дах. Дістав поранень 60-річний власник оселі, який під час обстрілу був на подвір’ї: уламок влучив йому у живіт.

«Рятувальники допомогли медикам транспортували пораненого до карети швидкої. Треба було подолати шлях вгору у 150 м по засніженому крутому схилу правого берега річки Оскіл. Рятувальна операція тривала близько 20 хвилин», — розповіли у ДСНС.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 1 лютого, на Слобожанському напрямку суттєвих змін не було, наступальних угруповань РФ не фіксували. Водночас окупанти обстріляли райони Ветеринарного, Стрілечої, Глибокого, Зеленого, Нескучного, Огірцевого, Вовчанська, Стариці та Бударок Харківської області.

На Куп’янському напрямку — били по позиціях ЗСУ в районах Іванівки, Куп’янська, Кислівки й Котлярівки.

Попередньої доби, 30 січня, окупанти також обстрілювали прикордонні громади трьох районів Харківщини. Загинув чоловік, пошкоджені оселі, промислові та транспортні об'єкти, райвідділ поліції, магазин тощо.


Фото на головній (ілюстративне): Харківська обласна прокуратура