Web Analytics

На Харківщині вже зареєстрували понад 450 тис. переселенців — ОВА

Після повномасштабного вторгнення Росії за отриманням статусу переселенця до управлінь соцзахисту Харківської області звернулися понад 370 тис. людей.

Наразі на обліку в управліннях соціального захисту — 452,8 тис. переселенців, повідомила заступниця голови Харківської обладміністрації Віта Ковальська. З них 371 тис. звернулися по довідки ВПО після повномасштабного вторгнення РФ.

«Здебільшого переселенців розміщуємо в гуртожитках закладів освіти, де наразі оселилося 2092 людини», — зазначила Ковальська.

Забезпечити потреби переселенців допомагають міжнародні організації: Офіс Європейської комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення в Україні, Представництво ООН в України тощо.

Фото: kharkivoda.gov.ua

На Харківщині також триває евакуація мирних жителів. З деокупованих територій вже вивезли майже 25 тис. людей. З них 553 — з інвалідністю, 2640 — діти.

На Харківщині розмістили понад 14,2 тис. евакуйованих, до інших регіонів виїхали більш ніж 10,6 тис.

Фото: kharkivoda.gov.ua


У Харківській області поновлюють реєстрацію на грошову допомогу від Управління верховного комісара ООН у справах біженців. Йдеться про 2220 грн на одну людину щомісяця упродовж трьох місяців.