Web Analytics

Суд заарештував селищного голову Старого Салтова без права на заставу

Харківський апеляційний суд задовольнив вимогу прокуратури та відправив селищного голову Старого Салтова Едуарда Коновалова під варту без права внести заставу. Посадовця підозрюють у державній зраді.

Про рішення суду 10 січня повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Едуарда Коновалова обвинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Максимальне покарання, що йому загрожує — довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

За даними слідства, під час окупації Старого Салтова військами РФ селищний голова перейшов на бік загарбників.

«Він провів нараду депутатів селищної ради, на якій заявив, що відтепер допомагатиме ЗС РФ, а також агітував місцевих мешканців сприяти окупантам. Обвинувачений здійснював організаційне, матеріально-технічне сприяння та надавав необхідну допомогу представникам РФ у проведенні підривної діяльності проти України», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Фото: Харківська обласна прокуратура

5 січня Київський райсуд продовжив арешт посадовця та визначив заставу — 268 400 грн. Прокуратура оскаржила це рішення. На переконання обвинувачів, є підстави вважати, що селищний голова переховуватиметься від суду, може виїхати на окуповану територію.

«Крім того, наявний реальний ризик впливу обвинуваченим на свідків, які в більшості своїй є його односельцями й постійно там мешкають», — додали у прокуратурі.

10 січня Харківський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції та постановив нову, якою задовольнив клопотання прокурорів.

Фото: Харківська обласна прокуратура


Війська РФ окупували Старий Салтів у перші дні повномасштабного вторгнення. ЗСУ звільнили селище у травні. Правоохоронці затримали голову громади Едуарда Коновалова за підозрою у державній зраді, провину він не визнавав.

Секретарка селищної ради Галина Курсачова загинула внаслідок обстрілу у березні.