Web Analytics

На Ізюмщині на узбіччі дороги знайшли протитанкові міни

Поліцейські знайшли на трасі в Ізюмському районі Харківщини гранати та протитанкові міни. Жителям регіону нагадують: такі предмети в жодному разі не слід чіпати — необхідно одразу викликати саперів.

Боєприпаси на трасі «Київ — Харків — Довжанський» знайшли правоохоронці, розповіли 9 січня у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

На узбіччі були три протитанкові міни ТМ-62М та чотири ручні гранати Ф-1. Поблизу якого населеного пункту їх знайшли, у поліції не уточнюють.

Фото: ГУНП у Харківській області

«Доступ на небезпечну територію був негайно заблокований. На місце викликані представники вибухотехнічної служби», — кажуть у ГУНП.

Поліцейські додатково поспілкувалися з місцевими жителями — нагадали про необхідність обережно поводитися поблизу підозрілих предметів.

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області нагадують головні правила безпеки:

  • підозрілі чи явно вибухонебезпечні предмети категорично заборонено брати в руки або рухати;
  • небезпечно їх розбирати, бити, кидати у вогонь тощо;
  • необхідно запам’ятати місце, де знайшли такий предмет, відійти на безпечну відстань, зателефонувати за телефонами "101" або "102";
  • на місцях, де були бойові дії, та на деокупованих територіях можна пересуватися тільки дорогами, тротуарами та твердими поверхнями, не слід ходити у ліс, на поля та водойми, підходити до розбитої техніки та пошкоджених будівель;
  • за можливості не варто поспішати з поверненням на щойно звільнену територію.


4 січня в Ізюмському районі під час розмінування території загинув начальник групи піротехнічних робіт з Тернопільщини Сергій Гоцуляк. Йому було 42 роки.