Web Analytics

До села на Харківщині, знеструмленого з весни, повернули світло

У селі Молодова Старосалтівської громади Харківщини поновили електропостачання. Світла тут не було з весни, коли громаду окупували війська РФ.

Село Молодова вже заживили повністю, повідомили 9 січня у «Харківобленерго». Його жителі були без світла ще від часів російської окупації, з весни 2022 року.

Як розповів начальник Вовчанського відділення електромереж Олег Ковальов, спочатку саперам довелося провести дуже серйозну роботу з розмінування. Потім енергетики відновили повітряну лінію 10 кВ, а також лінії 0,4 кВ.

«Ремонтували та міняли провід, ізолятори, роз'єднувачі. Внаслідок бойових дій тут було пошкоджено 70% мережі. Наразі усі споживачі села — зі світлом», — зазначив Ковальов.

Фото: «Харківобленерго»

Наразі енергетики продовжують відновлювати електропостачання у селищі Старий Салтів, за 2 км від Молодової. Їм допомагають колеги з Мерефи.

«Напругу подано ще на три підстанції, триває заміна зруйнованих опор, монтуються проводи. Для повного заживлення населеного пункту може знадобитися ще близько двох тижнів», — кажуть в обленерго.

Фото: «Харківобленерго»


Наприкінці грудня енергетики повністю заживили село Безруки під Харковом, знеструмлене від початку повномасштабного вторгнення РФ. Також почали подавати електрику до Слатиного.