Web Analytics

Письменники, архітектори, музиканти: які зустрічі анонсував Харківський літмузей

Найближчими днями Харківський літмузей планує провести зустріч з письменником Андрієм Любкою, архітектурну презентацію і концерт. Всіх охочих їх відвідати просять заздалегідь зареєструватися, де саме проходитимуть заходи — організатори повідомлять окремо.

Анонси розмістили на сторінці Харківського літературного музею у Facebook.

10 січня о 18:00 відбудеться літературний вечір та презентація нової книжки українського письменника та волонтера з Ужгорода Андрія Любки — збірки короткої прози «Щось зі мною не так».

Очікується, що Любка розповість про свій вибір автоволонтерства та його специфіку, поїздки на фронт, зустрічі із бійцями, війну за майбутнє, паузу в письмі й шанси на повернення до нього.

«Для мене цей тур — це передусім перекличка. Щоб побачити давніх друзів, подивитися на улюблені міста, переконатися, що всі ми тут досі в строю і кожен на своєму місці робить щось для перемоги, — коментує Андрій Любка. — Книжка — це місток до людей, і такі зустрічі — це спроба вирвати їх на годинку з тяжкої реальності та взаємно підзарядитися позитивною енергією».

Вести зустріч буде письменник, музикант і громадський діяч Сергій Жадан.

Охочих відвідати її просять обов'язково зареєструватися.   

14 січня о 15:30 відбудеться презентація «Харків. Візії майбутнього». Її учасники — кілька архітектурних груп, які об’єдналися під час війни — будуть, за висловом організаторів, «омріювати майбутню харківську урбаністику». У коротких презентаціях розповідатимуть про стратегії розвитку міста, про свою філософію, про «комфорт і затишок для всіх».

«Свої візії представлять архітектори Відкритого інституту Харкова — інституції, що складається з різнопрофільних фахівців і експертів, які працюють над стратегією післявоєнного розвитку Харкова. Ознайомимося з глобальними  викликами й світовими трендами містобудування та розвитку територій, дослідженнями у сфері територіального капіталу та бачення майбутнього нашого міста», — кажуть у музеї.

У програмі — сім архітектурних команд, сім спікерів і, відповідно, сім візій.

Попередня реєстрація — обов’язкова.

Того ж дня о 19:00 літмузей проводитиме концерт-роздум «Партитура міста».

Перша його частина — лекційна: мистецтвознавиця Юлія Ніколаєвська розповідатиме, як композитори в різні часи відчували та відтворювали образи та звуки міста.

У другій частині заплановані виступи Максима Шадька, Юрія Сухленка, Ірини Сухленко (фортепіано), Віри Литовченко (скрипка). Вони гратимуть твори Клода Дебюссі, Олександра Щетинського, Джона Адамса, Еріка Саті, Олександра Мосолова, Всеволода Задерацького.

«Під час концерту прозвучать різні музичні образи міста (романтичний, символічний, урбаністичний)», — зазначають у літмузеї.

Для глядачів також передбачається обов‘язкова реєстрація.

Де саме проходитимуть заходи, усім зареєстрованим гостям повідомлять додатково електронною поштою.

Фото на головній (ілюстративне): Харківський літмузей