Web Analytics

Суд визнав експрацівника харківського телеканалу винним у колабораціонізмі

Дзержинський райсуд Харкова визнав колишнього художника-постановника одного з харківських телеканалів винним в інформаційній співпраці з РФ. Чоловікові призначили 10 років ув'язнення.

Вирок Дзержинського райсуду Харкова опублікували 29 грудня у Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, засуджений — артдиректор одного з харківських телеканалів. Його обвинувачували у виготовленні та зберіганні пропагандистських листівок для армії РФ — із зображенням латинської літери «Z» як символу вторгнення, російського прапору та лозунгами «Працюйте, браття! Перемога за нами! Ми на своїй землі!»

Макети листівок чоловік показав своїй дочці, яка вже 10 років живе з родиною у Росії. Файли для друку надсилав їй через Telegram. Жінка ж зверталася до військового керівництва РФ з пропозицією поширювати листівки для «підтримки бойового духу» та отримала на це згоду російського Міністерства оборони.

Фото: gp.gov.ua

Як додають в Офісі генерального прокурора, чоловік також зберігав вдома радянську та антиукраїнську літературу і книгу колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Свою провину він визнав повністю.

Суд визнав харків'янина винним у колабораційній діяльності — за ч. 2 ст. 28 ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Вирок — 10 років ув’язнення без конфіскації майна. Харків'янину також заборонили 10 років права обіймати посади, пов'язані з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями.

Вирок ще не набрав законної сили, триває час на подання апеляції.


Про затримання телевізійника на початку серпня повідомляла Служба безпеки України. Під час обшуку в нього знайшли не лише листівки, а й комп’ютерну техніку і засоби зв’язку з доказами, листи-подяки від Міністерства оборони Росії.