Web Analytics

На війні загинула доброволиця з Харкова Владислава Черних

Доброволиця, донька почесного ректора Національного фармацевтичного університету Владислава Черних загинула під час виконання бойового завдання 28 грудня.  

Про загибель аспірантки Владислави Черних 29 грудня повідомили в університеті

Скріншот відео: suspilne.media

«Захищаючи Україну від російських агресорів, 28 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання загинула Владислава Черних, медикиня і воїн ЗСУ, аспірантка Національного фармацевтичного університету, дочка почесного ректора НФаУ Валентина Черних. Владислава була гордістю Національного фармацевтичного університету. Дівчина любила і вміла вчитися. Всі, хто знав її, захоплювалися її оптимізмом, розумом, людяністю, силою волі. Владислава ухвалила важке для родини рішення і долучилася до боротьби з агресором, стала до лав ЗСУ. Так вимагало її серце і любов до України», — йдеться у повідомленні. 

Університет висловив співчуття почесному ректору Валентину Черних, який очолював університет з 1980 по 2017 роки. 

У 2017 році Владислава закінчила з відзнакою Харківський національний медичний університет. Після повномасштабного російського вторгнення вступила до добровольчого підрозділу «Хартія», де була медикинею та аеророзвідницею.

В інтерв'ю Суспільному Харків вона розповідала, що майже одразу вирішила стати на захист Харківщини.

-Як ти носиш бронік, чому так низько? - питає мене медикиня добровольчого батальйону "Хартія". -Це щоб кишки не випали....

Опубликовано Богдан Русланой Четверг, 29 декабря 2022 г.

Влада розповідала, що коли почала займатися аеророзвідкою, тренувалася щодня, щоб якнайшвидше наблизити перемогу України. За даними університету Каразіна, військова загинула під Бахмутом на Донеччині.