Web Analytics

Суд ухвалив вирок окупанту за пограбування на Харківщині — прокуратура

Суд призначив дев’ять років ув’язнення бойовику так званої «ДНР», якого звинувачували у пограбуванні будинку в селі під Харковом під час окупації.

Справу розглядав Котелевський районний суд Полтавщини, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, обвинувачений воював проти України на боці Росії у складі так званої армії «ДНР» — його мобілізували 23 лютого, напередодні повномасштабного вторгнення. У березні він був в окупованому селі Руські Тишки під Харковом.

«Представник 25-ї мотострілецької бригади ЗС РФ наказав йому піти до будинку місцевого жителя, який, за даними російської розвідки, передавав координати розташування окупантів у селі українським військовим. Бойовик проник до будинку та пограбував власників», — розповіли у прокуратурі.

Із собою він забрав особисті речі власників та ювелірні прикраси — майже на 400 тис. гривень.

Фото: Харківська обласна прокуратура

26 грудня суд визнав його винним у порушенні законів і звичаїв війни, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Вирок — дев’ять років ув’язнення. Наразі ще триває час на його оскарження.

У прокуратурі кажуть, що під час суду чоловік «щиро розкаявся».


Суд визнав чотирьох російських окупантів винними у катуванні учасників АТО на базі відпочинку під Боровою на Харківщині. За порушення законів і звичаїв війни усім призначили по 11 років ув’язнення.