Web Analytics

У Харкові самотні батьки можуть отримати допомогу від ООН

Батьки, які самі виховують дітей, можуть отримати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Йдеться про 2220 грн на людину щомісяця.

Про надання допомоги повідомили 22 грудня у Харківській міськраді. Гроші можуть отримати сім’ї з дітьми, де є лише мати або батько — якщо вони ще не отримували кошти від інших міжнародних організацій.

Йдеться про такі категорії:

  • отримувачі допомоги одинокої матері та вдови (вдівці);
  • одинокі матері, які не отримують соціальну допомогу (за наявності Витягу про реєстрацію дитини за ст. 135 Сімейного кодексу);
  • отримувачі соціальної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Можна отримувати по 2220 грн на людину щомісяця (максимум на п’ятьох людей). Гроші виплачують упродовж трьох місяців.

Для цього одному повнолітньому члену сім’ї необхідно звернутися до районного управління соціального захисту — за місцем перебування на обліку або проживання в Харкові. Потрібні свої документи та документи усіх неповнолітніх дітей (паспорт і документ, що підтверджує особу дитини, ідентифікаційні коди).

Одинокі матері, які не отримують допомогу, а також вдови та вдівці мають підтвердити статус відповідними документами. 

«Також бажано мати з собою смартфон, куди прийде код Western Union. У випадку його відсутності заявник повинен вказати поточну адресу. Особа, яка отримала токен, проводить самореєстрацію в присутності співробітника управління соціального захисту, який його видав», — мовиться у повідомленні міськради.

Батьки, які самостійно виховують дітей, можуть отримати грошову допомогу у розмірі 2220 грн на кожну особу (до п'яти...

Опубликовано Харківська Міська Рада Четверг, 22 декабря 2022 г.


На Харківщині з жовтня приймали заявки на грошову допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців — також 2220 грн на одну людину щомісяця упродовж трьох місяців. У середині грудня прийом тимчасово призупинили: потрібен час, щоб обробити всі звернення.

У Харкові також відкрили офіс Управління ООН з координації гуманітарних справ. Він працюватиме як з гуманітарними та волонтерськими організаціями, так і напряму з жителями регіону.