Web Analytics

Депутат Харківської облради Скоробагач вирішив скласти мандат

Депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач написав заяву про складання повноважень. Він вважає, що облрада нині ухвалює ключові рішення недостатньо прозоро, і це «заважає відстоювати інтереси виборців».

Про рішення скласти повноваження Володимир Скоробагач повідомив 21 грудня на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що вже 16 років обирається депутатом місцевих рад, і «завжди був прихильником відкритості, прозорості, діалогу та колегіальних рішень».

«Але зараз ми бачимо, що головні питання, на які мають впливати депутати, не виносяться на їхній розгляд. Тобто, часто рішення приймаються без обговорень, багато з них проходить повз сесійну залу, питання про бюджет області не було заведено в комісії, а субвенції з державного бюджету (а це мільярди гривень) взагалі було розподілені без депутатів», — написав він.

За словами Скоробагача, в такій ситуації впливати на рішення і відстоювати інтереси виборців не є до кінця можливим, а просто «тримати в кишені мандат» він вважає неправильним.

Рішення скласти мандат Володимир Скоробагач назвав «усвідомленим і зваженим».

Фото: Facebook/Володимир Скоробагач

До свого  допису депутат додав заяву, датовану 9 грудня.

«Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» заявляю по складання мною депутатських повноважень», — йдеться у документі.

Причину в заяві Скоробагач не вказав.

Питання щодо дострокового припинення повноважень Володимир Скоробагача розглянуть під час наступної сесії Харківської облради. Як повідомили у пресслужби облради, засідання відбудеться 24 грудня в режимі відеоконференції.

Депутати також обговорять перейменування Харківського російського драматичного театру імені Пушкіна, звільнення та призначення керівників комунальних закладів  — Харківського художнього музею, обласного наркологічного диспансеру, обласної психіатричної лікарні №3 тощо. Також — внесуть зміни до низки програм.

В облраді заяву Скоробагача щодо непрозорості ухвалення рішень поки публічно не коментували.


Володимир Скоробагач з 2006 року кілька разів обирався депутатом Харківської міської та обласної рад: від Партії регіонів, «Відродження», востаннє — у 2020 році — пройшов до облради від «Опозиційної платформи — За життя». Партія нині заборонена, фракція в обласній раді розпалася.