Web Analytics

Окупанти атакували Україну дронами, у Києві спалахнула пожежа

Російські військові у ніч на 19 грудня атакували Україну ударними безпілотниками. Більшість збила протиповітряна оборона, але є й влучання: пошкоджений об’єкт інфраструктури на Київщині, виникла пожежа.

Окупанти атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131, розповіли у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ вранці 19 грудня.   

«Загалом виявлено близько 35 баражуючих боєприпасів. Як і  минулого разу, ударні безпілотники запущені зі східного узбережжя Азовського моря», — йдеться у повідомленні.

Сили оборони — зенітно-ракетні війська, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи — збили 30 дронів.

ЗНИЩЕНО ТРИДЦЯТЬ «ШАХЕДІВ» У ніч з 18 на 19 грудня 2022 російські окупаційні війська атакували Україну...

Опубликовано Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces Воскресенье, 18 декабря 2022 г.

Над Києвом Сили оборони 19 грудня знищили 18 дронів, звітували у Київській міській військовій адміністрації.

За словами очільника КМВА Сергія Попка, минулося без постраждалих, проте уламками пошкодило проїжджу частину у Солом’янському районі, а також вікна багатоповерхівки — у Шевченківському.

«На жаль, є влучання в об’єкт інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки», — додав Попко.

Як розповів Київській міський голова Віталій Кличко, у столиці пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури, виникли проблеми з опаленням та електропостачанням.

На 12:40 комунальникам вже вдалося відновити роботу більшості котелень, без тепла залишалися близько 3% споживачів. Система водопостачання працювала в штатному режимі.

«Найбільше в столиці від дефіциту електропостачання страждають Оболонський, Подільський та Деснянський райони», — зазначив Кличко.

За інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, у Шевченківському та Солом’янському районах Києва уламки дронів впали на відкриту територію, рятувальники їх загасили.

Близько 5:00 також надійшло повідомлення про пошкодження об’єкта критичної інфраструктури. Спалахнула пожежа, полум’я поширилося на 150 кв. м. Його гасили більш ніж дві години

У Київській області внаслідок атаки безпілотників поранені троє людей, заявив в ефірі національного телемарафону голова обладміністрації Олексій Кулеба.

«Наслідки досить серйозні, у нас є потерпілі й після сьогоднішньої нічної атаки, троє людей. У нас є пошкоджені приватні будинки, об'єкти критичної інфраструктури. Можу констатувати, що дуже добре відпрацювала наша ППО. Була веика, серйозна атака, військові прокоментують зі свого боку. Можу сказати: майже все, що летіло, було відбито, але не на 100%», — сказав він.

Без світла залишилися три райони області: Обухівський, Вишгородський і Бучанський.  Заживлена лише критична інфраструктура.

У регіоні також можливі проблеми зі зв'язком.

Фото: скріншот трансляції телеканалу «1+1»

Дрони пролітали й над іншими областями України. Про повітряну атаку увечері 18 грудня повідомляв і голова Миколаївської обладміністрації Віталій Кім.

«У нас «мопеди». Сподівають, не долетять», — писав він у Telegram-каналі близько 23:00.

Згодом він додав, що відомо про збиті безпілотники, а вранці уточнив: «На південному напрямку силами та засобами протиповітряної оборони знищено 10 дронів Shahed-136».


Під час масованої російської повітряної атаки 16 грудня сили ППО збили дві крилаті ракети на Харківщині.