Web Analytics

Як у Харкові та області працюють котельні: інформація «Тепломереж» та ОВА

На Харківщині вже запустили 518 котелень — всі, які планували. У Харкові їх додатково обладнують генераторами для повноцінної роботи під час відключення світла.

Генератор вже встановили у котельні «Північ-1», яка раніше потрапила під масований російський обстріл, кажуть у Харківській міськраді

Котельню ще влітку модернізували за проєктом Світового банку. Це дозволило суттєво скоротити споживання енергії, зазначили у «Харківських теплових мережах»

Фото: city.kharkov.ua

Початок робіт на цій котельні затримався щонайменше на місяць, але тепло в будинки подали вчасно. За словами заступника начальника Салтівської філії «ХТМ» Сергія Монахова, харків’яни ще влітку стежили за роботами та дуже хвилювалися — встигнуть до зими чи ні. 

«Тут 46 житлових будинків. Поступово люди повертаються, це видно по світлу у вікнах. Навантаження котельні зараз — 34 гігакалорії. Цього достатньо для забезпечення мікрорайону теплом та гарячою водою», — сказав Монахов.

На Північній Салтівці також продовжують відновлювати гаряче водопостачання. Головна проблема — пошкодження внутрішньоквартальної мережі та комунікацій у будинках.

За словами заступника технічного директора «ХТМ» Олексія Луки, щоб якісно подати гарячу воду, будинок має бути заселений на 80%, це потрібно для усунення дефектів на внутрішній мережі. Інакше пуск води може спричинити затоплення.

На Харківщині вже запустили всі котельні, які планували, стверджує голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Готуючись до опалювального сезону, ми запустили всі 518 котелень, які були в планах. Однак це не означає, що ми маємо тепло у всіх домогосподарствах. Адже у нас є такі міста як Куп’янськ та Ізюм, де багато руйнувань і нині швидко їх відновити неможливо», — він в ефірі національного телемарафону.

Приватні будинки, зруйновані вщент, поки не відновлюватимуть. Під час воєнного стану допомогатимуть ремонтувати передусім ті домівки, які мають незначні пошкодження.

«Якщо, умовно кажучи, пошкодження незначні, то, звичайно, допомагаємо все відремонтувати, щоб була можливість перезимувати. Якщо пошкоджена критична інфраструктура, то наші служби працюють цілодобово», — заявив Синєгубов.


У деокупованій Вовчанській громаді на Харківщині, де ситуація з опаленням нині — одна з найскладніших в регіоні, готуються забезпечити жителів обігрівачами та пічками-буржуйками.