Web Analytics

До двох сіл Золочівської громади повернули світло

Енергетики повернули електрику до двох сіл Богодухівського району Харківщини, знеструмлених майже від початку війни. Днями — також до двох сіл Ізюмщини.

У селі Турове електропостачання поновили повністю, у селі Макарове — частково, повідомили 13 грудня у «Харківобленерго». Обидва були без світла дев'ять місяців — майже від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Нині ремонтні роботи гальмують значні обсяги пошкоджень, складний рельєф та погодні умови.

«Техніці зараз важко проїхати, а село Макарове — це суцільні пагорби. Коли дощить, місцевість перетворюються на багнюку та бездоріжжя. Але ми намагаємося робити все, що можемо, для якнайшвидшого відновлення електропостачання. В селі Макарове вже заживлено перші три вулиці», — кажуть енергетики.

Зовсім без світла у Золочівській громаді залишаються 12 населених пунктів, де проживають 230 людей. Майже усі — близько до кордону. За інформацією обленерго, сапери тут ще не працювали, бо через день — обстріли.

У найближчих планах — відновлення електропостачання в селі Дуванка.

Як тільки стане безпечно, світло повернуть і до інших сіл Богодухівського району, запевнили у «Харківобленерго».

Фото: «Харківобленерго»

Минулого тижня електропостачання також відновили у двох селах Ізюмського району: у Левківці — повністю, в Іванівці — частково. Вони також були знеструмлені майже від початку війни.

Тут треба було полагодити пошкоджену високовольтну лінію 10 кВ та замінити зруйновані опори й обірвані проводи ліній 0,4 кВ.

«Енергетики ідуть за саперами. Після дозволу рятувальників ми одразу  розпочинаємо відновлювальні роботи», — зазначають енергетики. 

Наступними в черзі були дозволи на роботи в селах Глинське та Забавне.


Комунальники відновили газопостачання у п’яти селах Ізюмського району Харківщини, де мережі зазнали пошкоджень під час бойових дій та окупації.