Web Analytics

Як на Харківщині виплачують допомогу від Червоного Хреста: інформація «Укрпошти»

У деокупованих громадах Харківщини продовжують виплачувати грошову допомогу від Товариства Червоного Хреста в Україні — 1200 гривень. На черзі — громади Ізюмського району.

У Харківському районі залишилося закрити виплати лише у Липецькій громаді, повідомили у Харківській обладміністрації. Згодом гроші розподілять серед жителів Ізюмського району.

«Зокрема, виплати здійснюватимуться у Балаклійській, Оскільській, Куньєвській, Савинській громадах. Так, наразі виділено ще 15 млн грн, тобто ми зможемо видати кошти 12 500 людям», — розповів керівник Харківської дирекції «Укрпошти» Юрій Савченко.

Списки людей надає керівництво громад. Потім відомості надходять до Товариства Червоного Хреста в Україні та «Укрпошти», яка разово виплачує кошти.

«Першочергово надається допомога в тих населених пунктах, де є великі руйнування, де гроші людям дуже потрібні. Але є й такі випадки, наприклад, як у селі Кам'янка Дворічанської громади, де багато руйнувань і майже немає людей. У такі населені пункти наразі немає змоги поїхати, оскільки проходять стабілізаційні заходи», — каже Савченко.

Загалом в області вже виплатили за цією програмою 53 млн грн.

Фото: kharkivoda.gov.ua

На Харківщині «Укрпошта» вже поновила роботу у 462 з 568 деокупованих населених пунктів — у стаціонарних та пересувних відділеннях.

До деяких населених пунктів не вдається доїхати, бо там ще працюють сапери.

«Є багато населених пунктів на деокупованих територіях, у яких налічується дуже мало людей, навіть до семи домоволодінь. Поки ще до них не добираємося, бо ці території дуже постраждали від обстрілів і на них не дозволяють проїхати. Проте постійно працюємо над відкриттям стаціонарних відділень, де це можливо», — наголосив Юрій Савченко.

Пенсії видають вже на 81% звільнених територій. Потреба у виплатах в Харківській області на грудень становила 3,7 млрд грн, зокрема в деокупованих громадах — 700 млн грн.  


Естонська рада у справах біженців надає грошову допомогу постраждалим від війни українцям. Серед тих, хто може на неї претендувати — жителі Харківщини. За цією програмою упродовж трьох місяців можна отримувати по 2200 грн на кожного члена сім'ї, але не більше ніж на п’ятьох людей.