Web Analytics

Лікар з Ізюма отримав орден «За мужність»

Президент Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» III ступеня травматолога з Ізюма Юрія Кузнецова. Під час окупації він залишився у місті та продовжив допомагати пацієнтам.

Про нагородження Юрія Кузнецова повідомив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

«Вітаю справжнього лікаря Юрія Кузнецова з нагородженням його орденом «За мужність» III ступеня. Дякуємо  за мужність і відданість справі, докторе!» — написав він у Facebook.

Вітаю справжнього лікаря Юрія Кузнецова з нагородженням його орденом «За мужність» 3 ступеня. Дякуємо за мужність і відданість справі, докторе!

Опубликовано Volodymyr Matsokin Понедельник, 21 ноября 2022 г.

Церемонія нагородження до Дня гідності та свободи та Дня десантно-штурмових військ проходила 21 листопада, повідомляють в Офісі президента. Орденами та медалями відзначали як військових, так і цивільних.

«Сьогодні в нас два свята, поєднані сміливістю й волелюбністю українців. І сьогодні я маю честь відзначити державними нагородами тих, чия відвага береже свободу України й чия допомога захисту України гідна згадки в підручниках історії нашої держави», — прокоментував президент Володимир Зеленський.

Юрій Кузнецов (ліворуч) на церемонії нагородження. Фото: president.gov.ua

Як додає «Суспільне», Юрій Кузнецов — травматолог з лікарні Ізюма. Під час окупації міста російськими військами він продовжував надавати медичну допомогу, оперував у підвалі медзакладу.


Наприкінці вересня Володимир Зеленський відзначив понад 300 українських захисників за деокупацію Харківщини. Серед нагороджених — прикордонники, нацгвардійці, рятувальники.