Web Analytics

У Харкові вийшли на маршрути трамваї та автобуси з Чехії

На маршрути у Харкові вийшли перші трамваї й автобуси, які передали партнери з Чехії, щоб замінити пошкоджений міський транспорт.

Чеський транспорт випускатимуть на маршрути поступово, розповів Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Ми щотижня випускатимемо на маршрути нові трамваї. Загалом у місті курсуватиме близько 20 трамваїв із Чехії. Говорити про повне покриття потреб, звісно, ​​зарано. Але ми маємо ще свої трамваї — постраждалі від обстрілів, які ми реконструюємо, і вцілілі», — сказав він.

Один з чеських трамваїв вже курсує маршрутом №20. 

«Ми вибудували логістику громадського транспорту таким чином, щоб практично з будь-якої точки Харкова була можливість дістатися будь-якої іншої точки. Звичайно, нам ще потрібні трамваї, потрібна нова техніка, і ми над цим сьогодні працюємо», — зазначив мер.

За даними міськради, від обстрілів у Харкові отримали ушкодження 140 трамваїв, 36 відновити неможливо.

Фото: Харківська міськрада

Також чеські партнери передали Харкову сім автобусів. Два великі, 18-метрові, вже вийшли на маршрут №263, що сполучає вулицю Клочківську та 602-й мікрорайон.

«Ми отримали від наших міст-партнерів два великі автобуси фірми «Solaris». Вони дуже зручні, комфортні, з м'якою ходою та місткістю 150 осіб, що дозволяє пустити їх на великі магістральні маршрути», — каже Терехов.

Місто також отримало й менші автобуси.


На звільненій від російських окупантів території Харківщини також відновлюють автобусні перевезення. Вже можна доїхати з Харкова до Куп’янська, Малої Рогані, Черкаської Лозової тощо.