Web Analytics

Експрацівницю пошти в Балаклії підозрюють у колабораціонізмі — прокуратура

Колишній працівниці «Укрпошти» оголосили підозру у співпраці з окупантами на Харківщині. Жінці загрожує до 10 років ув’язнення.

Затримана — експрацівниця Харківської дирекції «Укрпошти, кажуть в Офісі генерального прокурора. За даними слідства, жінка добровільно погодилася співпрацювати з окупантами.

«Вона обійняла посаду керівника одного з відділень поштового зв’язку КП «Пошта» в Балаклії. Використовуючи матеріальні ресурси «Укрпошти», поширювала інформацію, що дискредитувала Збройні сили України та чинну владу, закликала громадян перейти на бік ворога та пропонувала працевлаштування у відділеннях пошти», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Також вона організовувала зібрання місцевих жителів з агітацією на підтримку РФ, кажуть слідчі.

Як стверджують в Управлінні СБУ в Харківській області, жінка також передала окупантам майже 2 млн грн коштів «Укрпошти», сплачених місцевими жителями за послуги держпідприємства.

«Крім того — виконувала ворожі завдання щодо формування підконтрольної РФ поштової мережі у Балаклії та Ізюмі. Для запуску поштових відділень у захоплених містах намагалася відновити зв’язок зі своїми колишніми колегами, які виїхали за межі області. Саме від них планувала отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування і баз даних абонентів», — заявили у СБУ.

За інформацією спецслужби, жінка закликала інших поштарів переходити на бік ворога та передавати на баланс РФ державне майно «Укрпошти».

Після деокупації експоштарка намагалася переховуватись, але її затримали. Жінці оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їй загрожує до 10 років ув’язнення.


Правоохоронці затримали працівника митниці, який у захопленому Куп’янську Харківської області обійняв незаконну посаду «заступника міністра з промисловості» в адміністрації окупантів.