Web Analytics

Трьох жителів Харківщини підозрюють у колабораціонізмі — поліція

Правоохоронці оголосили підозру в колабораційній діяльності трьом жителям Харківщини. Двоє влаштувалися до створеної окупантами «міліції» у селі Стрілеча, третій — до незаконної «адміністрації» Балаклії.

Двоє підозрюваних — з Харківського району, розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області. Обидва влаштувалися до створеного окупантами незаконного «органу міліції» у Стрілечій.

Перший — 40-річний житель села Липці. Він добровільно працював «тимчасовим виконувачем обов’язків дільничного інспектора» з червня по вересень.

Другий, 25-річний чоловік зі Стрілечої, погодився працювати на такій само посаді.

Обом оголосили підозру в колабораційній діяльності — за ч. 7. ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У колабораціонізмі підозрюють і 51-річного жителя Балаклії, який став «спеціалістом з екології та природних ресурсів» в окупаційній адміністрації міста.

За даними слідства, він підтримував дії російської армії та допомагав окупантам: підключав у Балаклії гучномовці для трансляції пропагандистського російського радіо, відповідав за налагодження спеціального зв’язку.

Справу розслідують за ч. 6 ст. 111-1.

Фото: ГУНП у Харківській області


Харківська поліція створила Telegram-бот для розслідування злочинів окупантів — збирає свідчення та докази. Силовики просять надсилати відео, аудіозаписи, фото, іншу інформацію щодо російських військових — імена та прізвища, позивні тощо.