Web Analytics

Катівня на базі відпочинку під Боровою: чотирьом окупантам оголосили підозру

На Харківщині затримали російських військових, яких підозрюють у тортурах під час окупації Ізюмського району. За даними слідства, вони причетні до катувань учасників АТО на базі відпочинку «Світло шахтаря».

Про затримання окупантів повідомили 17 жовтня у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, двоє найманців приватної військової компанії та двоє військовослужбовців 16-ї окремої бригади спеціального призначення російської армії катували трьох учасників АТО на початку вересня, ще під час окупації Борової.

«Російські найманці надягали на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішок на голову. Після цього вони викрадали їх та утримували в ямі на базі відпочинку «Світло шахтаря» без води та їжі. Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Під час допитів окупанти намагалися дізнатися, хто ще з жителів Борової брав участь в АТО у 2014-2015 роках. Після катувань борівчан відпустили.

Під час деокупації Харківщини всіх чотирьох російських загарбників взяли в полон.

Їм оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).


На базі відпочинку у Борівській громаді, де під час окупації розміщувалися військові РФ, знайшли тіла двох чоловіків, з’єднані кайданками та зі слідами катувань.

Фото на головній: ГУНП у Харківській області