Web Analytics

Суд ухвалив вирок харків’янину за антиукраїнські дописі у соцмережі

Київський райсуд визнав жителя Харкова винним у поширенні антиукраїнської пропаганди. Чоловікові призначили п’ять років за ґратами. Вирок ще не набув законної сили, харків'янин може подати апеляцію.

Обвинуваченому — 39 років, розповіли у Харківській обласній прокуратурі. За даними слідства, він поширював на своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі кремлівські наративи.

«Серед матеріалів — пропаганда відомих російських ведучих та матеріали про те, що «Україна — це частина РФ» та «Харків є російським містом», — зазначили у прокуратурі.

Київський райсуд Харкова визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (публічні заклики до зміни меж території та державного кордону). 21 вересня йому оголосили вирок: п’ять років ув’язнення.   

Вирок ще не набрав законної сили, триває час на апеляцію.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Як додав речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, чоловіка затримали в Харкові наприкінці березня. Проросійські дописи він поширював в «Однокласниках».

«Харків'янин підтримував анексію Росією українських територій ще з 2014 року та не припинив своєї протиправної агітаційної діяльності навіть після повномасштабного російського вторгнення», — зазначив Абдула.

Позицію обвинувачення підтвердили експертизи: психолого-лінгвістична та експертиза комп'ютерної техніки.

Харків’янин у суді свою провину не визнав. 


Суд у Мукачеві ухвалив вирок чоловіку, який коригував російські обстріли харківського мікрорайону Північна Салтівка на початку березня. Йому призначили 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.