Web Analytics

На Харківщині вже звільнили 454 населені пункти — ОПУ

На 27 вересня Сили оборони звільнили від російських окупантів понад 450 населених пунктів на Харківщині. Там вже поновлюють електропостачання, відкривають поштові відділення та фельдшерські пункти тощо.

Про відновлення деокупованих територій розповів 27 вересня заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, завдяки наступу ЗСУ на Харківщині звільнили вже 454 населені пункти.

«На сьогодні на деокупованих територіях області відновили свою роботу 14 відділень поліції, розпочали онлайн-навчання 90 закладів освіти. Почали роботу 78 фельдшерських пунктів, 23 органи місцевого самоврядування, 10 відділень «Укрпошти», — перелічив посадовець.

Також знову працюють шість веж мобільного зв'язку, 27 об’єктів газопостачання та 23 — електропостачання

У Балаклії знову отримують електрику 77% жителів. Найближчим часом відновиться живлення у лікарні, поліклініці, школах, центральній котельні, очисних спорудах і водозаборі.

«А там, де поки відсутнє електропостачання, створюється резервний запас палива для альтернативних джерел енергії», — зазначив Тимошенко.

Фото: Офіс президента України

У Балаклії найближчим часом з’являться нові банкомати та термінали «ПриватБанку». Відкрити банківське відділення готуються і в Золочеві.

«Також досягнуто домовленості для обслуговування банківських карток за допомогою так званих виїзних терміналів, що надасть можливість провести платежі та отримати готівку. Окремо триває робота з аптеками та супермаркетами щодо можливості видавати готівку на касах», — додав заступник голови ОПУ.


«Укрзалізниця» вже запустила потяги між Харковом і Балаклією, Дергачами та Чугуєвом.

Фото на головній: Офіс президента України