Web Analytics

На звільнені території Харківщини повернуть українське ТБ і радіо — Ткаченко

Наступним кроком після відновлення електропостачання на деокупованих територіях Харківщини стане повернення українського теле- і радіомовлення, обіцяють у Мінкульті.

Про плани щодо повернення українського телебачення і радіо у звільнені громади розповів 21 вересня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, на звільнених територіях це стане наступним кроком після відновлення енергопостачання.

«Наступним кроком є відновлення світла і повернення українського телерадіомовлення на територіях. Це вже відбудеться у Балаклії ледь не цього тижня, те ж саме трохи пізніше — в Ізюмі. Зараз там поновлюється зв’язок», — цитує Ткаченка «УНІАН».

У Балаклії українське телерадіомовлення відновлять «ледь не цього тижня», обіцяє міністр. Дещо пізніше — в Ізюмі. Наразі туди вже почали завозити українські газети.

За словами Ткаченка, Мінкульт наразі працює над тим, щоб розширити мовлення і на окуповані території.

«Ми з нашими британськими колегами працюємо над тим, щоб надати можливість — не буду казати в який спосіб, але надати можливість — розширити телерадіомовлення і на окупованих територіях. Інформація для людей надзвичайно важлива», — наголосив Ткаченко.

Олександр Ткаченко в Ізюмі. Фото: mkip.gov.ua/

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк 15 вересня казала, що на звільнених територіях відновили мовлення вже 27 українських телерадіоорганізацій.


Наприкінці березня окупанти знищили телевежу на горі Крем’янець в Ізюмі.